Interfloor-logo-white.svg

Interfloor Black Tex Back

black_tex_bac_productlogo

De ongeëvenaarde Interfloor Dynamic Black Tex Back Collectie bestaat inmiddels uit meer dan 20 dessins! Bekijk de Dynamic Brochure» voor een actueel overzicht.

Interfloor Black Tex Back is een uiterst duurzame, stabiele en robuuste basislaag waarop het PVC vinyl is geproduceerd. Functionaliteit en design waren de essentie bij het ontwikkelen van deze unieke zwarte rug voor dé perfecte vloer om op de wonen en te werken.

“Eenvoudig te leggen, praktisch, stil en uiterst comfortabel!”

De zwarte compacte backing van de onovertroffen Dynamic vinylcollectie is dankzij de dubbele wapening extra stabiel en vormvast. Samen met de talloze functionele eigenschappen resulteert dit in een zeer luxueus en comfortabel vinyl. Daarbij zorgt Black Tex Backing voor een betere warmte isolatie en draagt bij aan een verbeterde akoestiek. De geluiddempende werking maakt dat uw interieur stiller wordt en vermindert contactgeluid naar bijvoorbeeld benedenburen aanzienlijk.

Vinyl met Black Tex Bac is tot maar liefst 40 m² los te leggen. Gezien er geen lijm nodig is zorgt dit voor een flinke kostenbesparing. Bij grotere oppervlakten boven de 40 m2 is zgn. ‘pick up’ of antislip lijm in de meeste gevallen voldoende. Deze lijm kan eenvoudig met een roller aangebracht worden op de vloer. Na droging kan het vinyl er als het ware als antislip op gelegd worden.

“De eerste én enige echte naadloze PVC vloer op 400 cm breed!”

Vinyl met Black Tex Backing is uiterst zorgvuldig opgebouwd, zie doorsnede: 

1. PU Laquer 
2. Slijtlaag 
3. Design laag 
4. Compact laag 
5. Impregneer laag 
6. Glasvezel tussenlaag
7. Black Tex Backing

De egaliserende werking van de zwarte rug, welke een hoge weerstand heeft tegen indrukken van onderaf, maakt dat er bij lichte oneffenheden van de vloer geen voorbereidingen nodig zijn. Dit in tegenstelling tot pvc stroken of LTV waarbij de ondergrond volledig glad moet zijn en er daardoor veelal geëgaliseerd moet worden, wat voor extra kosten zorgt.

Doorsnede Vinyl met onovertroffen Interfloor Black Tex Backing - PU Laquer Slijtlaag Design laag Compact laag Impregneer laag Glasvezel tussenlaag Black Tex Rug

Gezondheid & milieu – Ftalaatvrij

De Interfloor Dynamic Collectie is geïnspireerd op en met respect voor de natuur ontwikkeld, met de grootst mogelijke en blijvende zorg en aandacht voor vermindering, hergebruik en recycling. Tijdens de productie worden zo weinig mogelijk water en andere grondstoffen verbruikt en zo veel mogelijk terug gewonnen. 

De Interfloor Dynamic Black Tex Back Collectie behoort tot de absoluut veiligste en gezondste vloerbedekking die in de huidige markt verkrijgbaar is. 

De productie vindt plaats volgens strikte protocollen omtrent mens en milieu en de hoogste normen betreffende Europese regelgeving. Door productie in Europa hoeven de producten minder kilometers af te leggen wat mede helpt de ecologische voetafdruk te beperken en de impact van klimaatverandering te verminderen. De Dynamic Collectie is geproduceerd zonder weekmakers – Een 100% Ftalaatvrije vloer!

Dit maakt dat Black Tex Back niet alleen sterk en luxueus is maar ook veilig, duurzaam en ecologisch verantwoord.

“De perfecte balans in stijl, kwaliteit en duurzaamheid”

Aanvullende eigenschappen:

Interfloor PVC vinyl met Blacktex Backing wordt geproduceerd met een Natural Look toplaag met extra antislip weerstand. Deze zeer natuurgetrouwe oppervlakte afwerking met voelbare structuur creëert een sfeervolle en warme uitstraling en zorgt voor een harde natuurlijke touche van het vinyl.

De polyurethaan finish (PU Laquer) waarmee vinyl met BTB is afgewerkt beschermt de PVC vloer uiterst effectief tegen vlekken en vuil. Deze Premium Protect finish zorgt daarbij voor eenvoudig onderhoud en reiniging van uw vinyl. Uiterlijk creëert deze extra toplaag een fraai mat effect. Bekijk voor reinigingsadvies de pagina Vinylverzorging of James PVC onderhoudsadvies.

“Een functionele en veilige designvloer!”

Alle vinylkwaliteiten uit de Dynamic collectie zijn – mits geheel verlijmd – geschikt voor zwenkwielen in woon- en werksituaties en voor vloerverwarming. Deze pvc vloer is brandvertragend (Bfl-s1) en slipbestendig, oftewel een veilige vloer om op te wonen en te werken. Samen met zijn vochtbestendigheid zijn de vele verschillende dessins tevens perfect toe te passen in vochtige en sanitaire ruimtes. Uitermate hygiënisch, zeer makkelijk schoon te maken en te dweilen gezien deze PVC vloer niet bang is voor water. 

“De perfecte balans in stijl, kwaliteit en duurzaamheid”

Voordelen Interfloor Vinyl met Black Tex Back – Ready to install:

 • Duurzame robuuste zwarte backing
 • Luxueus en comfortabel
 • Isoleert warmte en geluid – Akoestiek verhogend
 • Extra stabiel en vormvast door dubbele wapening
 • Los te leggen tot 40 m² – geen lijm nodig – kostenbesparend
 • Egaliserende werking – geen voorbereiding nodig bij lichte oneffenheden
 • Snijvast en met hoge weerstand tegen indrukken van onderaf
 • Milieuvriendelijke backing door hergebruik van grondstoffen


Aanvullende Eigenschappen Dynamic collectie:

 • Geschikt voor intensief woongebruik, zwaar project tot industrieel gebruik
 • Natural Look toplaag met antislip weerstand
 • Premium Protect – PU beschermende coating 
Rug Black Tex Back detail

Silver Tex Backing

Als voordelig alternatief op de onovertroffen Black Tex Backing heeft Interfloor vinyl met Silver Tex Back geïntroduceerd.
Lees meer >

“Versatility, functionality & design”

Brochure Dynamic Black Tex Back Collectie

Bekijk de brochure met alle actuele dessins (2020) uit de Dynamic Black Tex Back Collectie. De brochure is verkrijgbaar bij uw woninginrichter of in te zien als digitaal flipbook.