Interfloor-logo-white.svg

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO
Als toonaangevend leverancier en distributeur met een lange traditie op het gebied van vloerbedekking vinden wij het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen met zorg voor de toekomst. Dit betekent dat we investeren op de lange termijn. Onze ambitie voor groei en innovatie combineren we met het welzijn van mens en milieu.

Ga direct naar:

Kundig en lokaal

Interfloor heeft sinds zijn oprichting in 1828 geïnvesteerd in een stabiel en kundig team van medewerkers. Nieuwe medewerkers worden zo veel mogelijk intern opgeleid en komen in de regel uit de directe omgeving van Zwartsluis. Wij staan voor duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers waardoor Interfloor als ervaren, betrokken en hecht team functioneert. Interfloor steunt lokale en maatschappelijke initiatieven. Wij sponsoren diverse stichtingen en sportieve evenementen.

koningsdag2019-19

Gezondheid

Interfloor hecht grote waarde aan het welzijn en de gezondheid van medewerkers en gebruikers van onze producten. Integrale kwaliteitszorg en controle op bedrijfsprocedures is voor ons dagelijkse realiteit. Interfloor beschikt over het ISO-9001 certificaat waarbij milieu- en veiligheidsvoorschriften strikt worden nageleefd.

Al onze producten zijn vrij van schadelijke stoffen en emissies. Wij blijven investeren in de ontwikkeling van vloeren die optimaal bijdragen aan een mensvriendelijke leef- en werkomgeving. Vloeren met goede warmte- en geluidsisolatie voor een gezond binnenklimaat met oog voor comfort, veiligheid, allergieën en fijnstof. Interfloor levert producten die op een veilige manier hergebruikt en afgebroken kunnen worden. Meerdere collecties zijn inmiddels Ftalaatvrij.

phthalate-free-logo
iso-9001-certified-logo

Duurzaamheid en Milieu

Als leverancier zijn wij ons bewust van onze ecologische voetafdruk. Het op de markt brengen van producten heeft impact op ons milieu, daar kunnen ook wij niet omheen. Echter richt Interfloor zich vanaf zijn bestaan op duurzame kwalitatief hoogstaande collecties. Dus geen ‘wegwerp-vloeren’ maar tapijt en vinyl wat jarenlang meegaat, perfecte gebruikseigenschappen kent en aan alle genoemde eisen voldoet.

Tijdloze vloeren die voor lopen op trends en middels onze erkende, ervaren dealers met aandacht voor de situatie en wensen van de klant, worden geadviseerd. Interfloor heeft de afgelopen jaren op diverse vlakken geïnvesteerd in verduurzaming, zowel binnen het bedrijf als bij de productie en het vervoer van onze producten. Wij blijven op dit vlak vernieuwen en vooruitdenken!

mvo-Vakbeurs-Vinylstalen-Nieuwe-collectie

Sponsoring en maatschappelijke betrokkenheid

Interfloor voelt zich maatschappelijk verantwoordelijk en betrokken. En vanuit deze gedachte worden veel goede doelen en initiatieven ondersteund. Naast eenmalige ondersteuning worden de volgende initiatieven al jarenlang ondersteund door Interfloor.

Doordat Interfloor al sinds 1870 gevestigd is in Zwartsluis voelt zij zich ook nauw betrokken bij de lokale samenleving en is al tientallen jaren actief met sponsoring en ondersteuning van vele verenigingen en initiatieven. Of het nu gaat om sportverenigingen of culturele initiatieven, Interfloor neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door deze te ondersteunen waar ze kan. Niet alleen financieel maar ook met hand-en-span diensten.

Maatschappelijke initiatieven en sponsoring:

Stichting-Present-Steenwijkerland

Stichting Present (Steenwijkerland)

Deze stichting ondersteund mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, te denken valt hierbij aan het opknappen en renoveren van woonruimtes. Interfloor is hier sponsor en voorziet de stichting gratis van tapijt en vinyl.

Schippermagikookeensvaren

Schipper mag ik ook eens varen

Deze stichting heeft het schip “de Jonathan” gebouwd waarmee mensen met een beperking en hun begeleiders een echt vakantiegevoel gegeven wordt middels vaartochten door Nederland. Het schip werd ingericht met producten van Interfloor en ook hier is Interfloor financieel bij betrokken.

Paralympische paardensport

Interfloor is sponsor binnen de paardensport voor mensen met een beperking. Onder andere het jaarlijks Internationale concours in Genemuiden, maar ook landelijke wedstrijden worden financieel ondersteund door Interfloor.

Naar de website »

Muziekvereniging-Voorwaarts-

Muziekvereniging Voorwaarts

Interfloor is al tientallen jaren hoofdsponsor  van deze vereniging. De vereniging heeft een jeugdopleiding en tientallen leden die diverse optredens, optochten en evenementen begeleid.

logo_DESZ

Voetbalvereniging DESZ

Interfloor is hoofdsponsor van deze lokale voetbalvereniging, met 500+ leden, 27 teams en een succesvol hoofdteam.

mattenschippersrace

Mattenschippers-race

Dit jaarlijks terugkerend evenement is een zeilwedstrijd voor historische schepen een 30-tal tjalken en klippers doen een rondje Blokzijl-Zwartsluis-Blokzijl en mogen de motor hierbij niet gebruiken. Interfloor is 20 jaar hoofdsponsor van dit evenement. Van oudsher heeft Interfloor een historische binding met de mattenschipperij.

Sleepbootdagen

Sleepbootdagen

Dit is een tweejaarlijks terugkerend evenement met grote bekendheid. Hier komen tienduizenden bezoekers op af. Interfloor is al tientallen jaren sponsor van dit evenement.

Corso-Sint-jans-klooster

Corso Sint-Jansklooster

Dit jaarlijks allegorisch bloemencorso geniet landelijke bekendheid. Interfloor sponsort individueel meerdere wagens waar medewerkers van Interfloor aan meebouwen en ondersteund ook het evenement zelf.

oranjevereniging-zwartsluis

Oranjevereniging Zwartsluis

Deze vereniging is met name actief tijdens Koningsdag met het organiseren van de optocht en feestelijke activiteiten. Interfloor is contractpartner en sponsor van de Oranjevereniging Zwartsluis.