Interfloor-logo-white.svg

Interfloor Silver Tex Back

Silver Tex Backing - Duurzaam robuust milieurvriendelijk hergebruik comfortable stabiel vormvast, los te leggen kostenbesparend snijvast

De unieke Silver Tex Backing is het voordeligere alternatief van de reeds jaren succesvolle Black Tex Backing waarvan de Interfloor Dynamic collectie is voorzien. De Silver Tex Bac is een lichtere variant maar kent vele voordelen en is úiterst voordelig.

Interfloor Silver Tex Back is een duurzame, stabiele en robuuste basislaag waarop het PVC vinyl is geproduceerd. Functionaliteit, prijs-kwaliteit en design waren de uitgangspunten bij het ontwikkelen van deze vernuftige zilveren rug voor een perfecte en voordelige vinylvloer om op de wonen en te werken.

De zilverkleurige compacte backing is stabiel en vormvast dankzij de dubbele wapening wat resulteert in een luxueus en comfortabel vinyl. Daarbij heeft vinyl met Silver Tex Backing een zeer goede warmte-isolatie en is akoestiek verhogend. Door de geluidsabsorberende werking van het vinyl worden omgevingsgeluiden beter opgenomen en contactgeluid en nagalm aanzienlijk verminderd.

Voordelen bij het installeren:

De egaliserende werking van de rug – die een hoge weerstand biedt tegen indrukken van onderaf – maakt voorbereidingen bij lichte oneffenheden van de ondervloer vrijwel onnodig. Dit in tegenstelling tot PVC stroken of LTV waarbij de ondergrond geheel egaal moet zijn en er daardoor vrijwel altijd geëgaliseerd moet worden.

Vinyl met Silver Tex Backing is tot 30 m² los te leggen. Dit zorg voor een aanzienlijke kostenbesparing gezien er geen lijm nodig is. Bij oppervlakten boven de 30 m2 is zogenaamde ‘pick up-’ of antisliplijm in de meeste gevallen voldoende. Deze lijm kan eenvoudig met een roller worden aangebracht op de vloer waarna – als dit droog is – het vinyl op gelegd worden.

Duurzaam en ecologisch verantwoord:

Vinyl met Silver Tex Backing is milieuvriendelijke door de terugwinning van grondstoffen bij de productie. Hierdoor is vinyl met Silver Tex Back niet alleen krachtig, voordelig en luxueus maar ook duurzaam en met een lage ecologische voetafdruk.

Aanvullende eigenschappen:

Interfloor pvc-vinyl met Silvertex Backing wordt geproduceerd met Natural Look oppervlaktestructuur met extra antislip weerstand. Deze zeer natuurgetrouwe afwerking met voelbare structuur creert een warme en sfeervolle uitstraling en zorgt voor harde en natuurlijke touch van het vinyl.

De Premium Protect finish waarmee vinyl met een Silver Tex Bac is afgewerkt beschermt uw vloer tegen vlekken en vuil. Deze polyurethaan finish zorgt voor een eenvoudig onderhoud en reiniging van het PVC vinyl. Daarnaast geeft deze PU Laquer een fraai mat effect.

Interfloor-Dynamic-Collectie_Zilver-Tex-Back_5

Voordelen Interfloor Vinyl met Silver Tex Bac – Uiterst voordelig:

 • Duurzame robuuste Silver Backing
 • Comfortabel om op te lopen
 • Isoleert warmte en geluid – Akoestiek verhogend
 • Geschikt voor intensief woon gebruik en licht tot normaal projectgebruik
 • Extra stabiel en vormvast door dubbele wapening
 • Egaliserende werking – geen voorbereiding nodig bij lichte oneffenheden
 • Los te leggen tot 30 m2 – geen lijm nodig – kostenbesparend
 • Snijvast en met hoge weerstand tegen indrukken van onderaf
 • Milieuvriendelijke backing door hergebruik van grondstoffen
 • Natural Look oppervlaktestructuur met antislip weerstand
 • Premium Protect – PU beschermende coating
Silver-Tex-Back_Domestic-wood_3

Producten met Silver Tex Backing

Onderstaande kwaliteit is geproduceerde met de unieke Silver Tex Back van Interfloor: