Interfloor-logo-white.svg

SDN – Het geheim van Interfloor tapijt van Solution Dyed Nylon

Tapijt van Solution Dyed Nylon is geproduceerd met speciale Interfloor SDN garens die over unieke eigenschappen beschikken. In tegenstelling tot gangbare tapijtgarens – waarbij alleen de buitenzijde van het garen gekleurd is – zijn SDN-garens door en door geverfd. Hierdoor is het tapijtgaren UV bestendig, kleurecht, chloorbestendig en onderhoudsvriendelijk.

Solution dyed nylon bleekmiddel bestendig garen

Bekijk de digitale brochure “Solution Dyed Nylon Tapijtgaren” >>
Voor de dealer: download de brochure via de pagina POS materiaal onder het het dealerdeel van de Interfloor website.

Onderstaand kunt u ook alle informatie lezen over de exclusieve eigenschappen van Interfloor SDN tapijtgarens.

Gewoon garen:

Gewoon gekleurd garen - kleur als een laag om het garen niet kleurvast onbeperkte kleur

SDN garen:

SDN Solution Dyed Garen Schema Door en door gekleurde geverfde garens unieke speciale eigenschappen tapijtgaren UV bestendig, kleurecht, chloorbestendig en onderhoudsvriendelijk
SDN_Schema-polymeer-garen_tekst-links

Voordelen Interfloor tapijt van Solution Dyed Nylon:

 • Door en door geverfd – kleurvast
 • 100% uv-bestendig – lichtecht
 • Permanent antistatisch
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Vlekbestendig & vuilafstotend
 • Bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen
 • Solution Dyed – Bleekmiddelbestendig
 • Geen kleurverschillen op de naad
 • Minder snijverlies bij leggen
 • Duurzaam
 • Prodis gecertificeerd voor woon- en projectgebruik

” Enjoy lasting comfort and colour”

SDN Voordelen Door en door geverfd kleurvast 100% uv-bestendig lichtecht antistatisch Onderhoudsvriendelijk Vlekbestendig vuilafstotend Solution Dyed Bleekmiddelbestendig voordelig Prodis gecertificeerd Duurzaam

De excentrieke eigenschappen van SDN uitgelegd:

Icoon_kleurvast_grijs

Door en door gekleurd SDN garens – 100% kleurecht

Solution Dyed Nylon is een toonaangevende vezelconstructie die steeds frequenter wereldwijd wordt gebruikt bij de productie van vloerbedekking. De kwalitatief hoogstaande Solution Dyed garens bieden tal van extra voordelen ten opzichte van gewone nylon garens. Het verschil ontstaat in het garenkleuringsproces.
Bij Solution Dyed Nylon worden de garens door en door gekleurd doordat met oplossingsverven het pigment aan het polymeersmelt (de nylonpolymeren) wordt toegevoegd voordat de filamenten (oneindige vezels) tot garens worden geëxtrudeerd.

Icoon_uv-bestendig_grijs

100% UV-bestendig en lichtecht

De kleur van Solution Dyed Nylon zit verankerd in het garen waardoor zonlicht en schoonmaakmiddelen vrijwel geen schade kunnen aanrichten. De kleuren zijn zéér permanent!
De garens zijn 100 % UV bestendig en zelfs bij gebruik van agressieve en schurende reinigingsmiddelen is kleurverlies tot een minimum beperkt.

Icoon_onderhoudsvriendelijk_grijs

Uitermate onderhoudsvriendelijk

Interfloor Tapijt van Solution Dyed Nylon is zeer eenvoudig in onderhoud. Vuil blijft op de vezel zitten en trekt niet in waardoor alleen stofzuigen al een grote onderhoudsbeurt uitstelt.

Eventuele vlekken zijn snel en eenvoudiger te verwijderen waardoor het tapijt zichtbaar langer schoon en langdurig representatief blijft.

Icoon_vlekbestendig_grijs

Slijtvast & uitstekend vuil- en vlekbestendig

Tapijt van Solution Dyed Nylon is zeer slijtvast, praktisch en heeft uitstekende vuil- en vlekwerende eigenschappen. Vrijwel alle eventuele vlekken kunnen met gewoon water worden verwijderd.

Bekijk de pagina ‘Tapijtverzorging‘ voor persoonlijk onderhoudsadvies en meer informatie over vlekverwijdering.

Icoon_bleekmiddelbestendig_grijs

Solution Dyed – Bleekmiddelbestendig

Solution Dyed Nylon garen is volledig bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen waaronder (milde) bleekoplossingen. Een ernstige vlek kan desnoods met bleekmiddeloplossing of en ander agressief reinigingsmiddel worden schoongemaakt.

Zie voor meer informatie de pagina Tapijtverzorging.

Icoon_protector_grijs

Extra vuilwerende behandeling

Tapijt van Solution Dyed Nylon is van zichzelf al uitzonderlijk vuilwerend. Voor nog meer bescherming kan het tapijt met een extra vuil werende bescherming, bijvoorbeeld Scotchgard Protector, worden behandeld tijdens het productieproces. Deze extra vlekbestendigheid geeft u gemoedsrust zonder zorgen over onderhoud en vlekverwijdering wetende dat uw investering extra wordt beschermd.

Icoon_snijafval-b_grijs

Geen kleurverschillen op de naad – Minder snijverlies

Een ander voordeel van tapijt geproduceerd met SDN garens is dat er minder snijverlies is bij het leggen. Dankzij het ontbreken van kleurverschillen kunnen de banen tapijt naast elkaar gelegd worden zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met snijverlies van aflopende (zij)kanten.

Icoon_duurzaam_grijs

Duurzaam

Het verven van Solution Dyed Nylon is ook nog eens milieuvriendelijk doordat de kleurstof direct bij de extrusie wordt toegevoegd waardoor de opbrengsten hoog zijn, en er weinig afval is. Het waterverbruik is minimaal en er wordt geen gebruik gemaakt van milieuverontreinigende stoffen.
Daarnaast is Interfloor tapijt van SDN door de officiële instantie Prodis getest en gecertificeerd met de garantie dat aan alle kwaliteitseisen voor duurzaam gebruik is voldaan.

Icoon_woongebruik_grijs

Voor intensief woongebruik

Solution Dyed Nylon heeft een prachtige zijdeglans en een exclusieve uitstraling. Tapijt van Interfloor SDN is van indrukwekkende kwaliteit, comfortabel, krachtig en geschikt voor iedere ruimte in huis. De niet-poreuze filamenten nemen geen nare geurtjes op, perfect voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren!

Bekijk de technische specificaties van de betreffende Solution Dyed Nylon tapijtkwaliteit voor de exacte gebruiksclassificatie.

Icoon_projectgebruik_grijs

SDN voor projectmatig gebruik

Vanwege de uitstekende project eigenschappen, de duurzaamheid en luxe uitstraling is tapijt van SDN uitermate geschikt voor alle projecttoepassingen. Van hotel en restaurant tot bioscoop en shop. En van kantoren tot scholen en door zijn bleekmiddelbestendigheid zelfs voor verzorgingscentra en andere ruimten waarbij hygiene van belang is of kan zijn.

Interfloor Tapijtkwaliteiten van exclusief SDN

“Magnificent Floors with impressive quality”

Interfloor Tapijt Vinyl Project heeft een uitgebreid assortiment aan indrukwekkende SDN tapijtkwaliteiten. In verschillende prijsklassen, met een verscheidenheid aan glansgraden, filamentdoorsnedes, constructies (pooltypes/unieke dessins) en een breed gamma aan kleurstellingen. Zo is er tapijt van 2-, 3- en 4-draads garen om diverse stijlen van het tapijt creëren. Iedere kwaliteit heeft zijn eigen kenmerken, zoals de trilobale vezel van ECONYL® Regenerated Nylon.

Onderstaande kwaliteiten zijn geproduceerde de unieke SDN garens van Interfloor:

Overige kwaliteiten met door en door gekleurde garens:
More qualities under construction! 

“Interfloor Tapijt van Solution Dyed Nylon/Polyamide is een uitstekende duurzame investering voor ieder die jarenlang onbekommerd en met het meeste gemak van zijn of haar tapijt wil genieten!”
220_Interfloor-Graphic-P-SDN_L70_detail
Brochure SDN

Bekijk de digitale brochure “Solution Dyed Nylon Tapijtgaren”. Of voor de dealer: download de brochure via de pagina POS materiaal onder het het dealerdeel van de Interfloor website.