Karpetten op maat

Creëer nog meer sfeer, warmte en eenheid in uw woon-, slaap of werkkamer met een karpet op maat. Tevens fantastisch als loper in entree van hotel of stijlvol vloerkleed in wachtkamer of restaurant.

Van vrijwel ieder Interfloor tapijt kunt u een karpet laten maken dus er is altijd wel een kleur en dessin welke bij u en uw huis past.

Een maatwerk vloerkleed wordt speciaal voor u op maat gemaakt met het voordeel dat deze perfect aansluit in de betreffende ruimte en realiseerbaar is in vrijwel iedere denkbare maat en vorm: XXL, vierkant, rond tot een uniek organische vorm!

Uiteraard is niet elk type tapijt geschikt voor elke karpetafwerking en vorm. Voor advies, prijzen, alle mogelijke kleuren en specificaties verwijzen wij naar uw Interfloor dealer.

Afwerkingen

Door gebruik te maken van diverse banden en materialen krijgt het karpet zijn eigen uitstraling. Karpetten van Interfloor tapijt zijn verkrijgbaar met verschillende afwerkingen:

Karpet afwerking Blind Band Budget

KODE 1 – BUDGET AFWERKING: 1cm zichtbaar katoenen BA band en stiksel

Bij een ‘Budget Afwerking’ wordt het maatwerk karpet afgewerkt met circa 1 cm bijpassende kleur katoenen BA band. Zonder antislip, niet slijtvast en met zichtbaar bijpassende kleur stiksel.

Karpet Afwerking Banderen

KODE 2 – BREDE BANDEER AFWERKING: 6 cm zichtbare linnenlook band en stiksel

Bij een ‘Brede Bandeerafwerking’ wordt het maatwerk karpet afgewerkt met circa 6 cm bijpassende kleur linnenlook katoenen band. Zonder antislip met zichtbaar bijpassende kleur stiksel.

Karpet Afwerking Blind band

KODE 3 – BLINDBAND AFWERKING: 1cm linnenlook katoenen band blind gestikt

Bij een ‘Blindband afwerking’ wordt het maatwerk karpet afgewerkt met circa 1 cm bijpassende kleur linnenlook katoenen band, fraai blind gestikt (zonder antislip).
Karpet Afwerking Volume

KODE 4 – LUXE VOLUME AFWERKING: Zonder zichtbare rand voorzien van 5 mm softvilt

Bij de ‘Luxe Volume afwerking’ wordt het maatwerk karpet circa 5 cm naar binnen omgevouwen en aan de onderzijde voorzien van 5 mm exclusief antislip softvilt voor extra comfort.
Karpet afwerking Blindband Antislip

KODE 5 – LUXE BLINDBAND AFWERKING: 1cm linnenlook blind gestikt + 2 mm softvilt

Bij de ‘Luxe Blindband afwerking’ wordt het maatwerk karpet karpet afgewerkt met circa 1 cm bijpassende kleur linnenlook katoenen band, blind gestikt en aan de onderzijde voorzien van 2 mm antislip softvilt voor extra comfort.

Een karpet voor sfeer en eenheid

Vloerkleden, ook bekend als karpet, zijn weer terug in het interieurbeeld. Ze geven een gladde vloer van bijvoorbeeld vinyl, hout, laminaat, parket, steen of marmer meer warmte, ze zorgen voor een fijne sfeer en verbeterde akoestiek. Wanneer gekozen wordt voor het gemak van een gladde vloer kan een karpet warmte en sfeer toevoegen in uw woning. Bij een goede afmeting en kleur zorgen ze ervoor dat verschillende meubelen en elementen in bijvoorbeeld een woonkamer met elkaar worden verbonden waardoor er een eenheid in de ruimte gecreëerd wordt. U kunt een karpet ook gebruiken om verschillende functies in een ruimte af te bakenen, bijvoorbeeld de zithoek in een grote woonkamer. Dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel in de kamer en straalt een uitnodigende warmte uit.

Voordeel karpetten:

  • Karpetten verbinden elementen of zorgen juist dat de ruimte wordt afgebakend
  • Een karpet of vloerkleed zorgt voor extra comfort en luxe 
  • Een karpet creëert sfeer en eenheid in een ruimte
  • Ze zorgen voor verbeterde akoestiek, geluiddemping en warmte isolatie
  • Van vrijwel iedere tapijtkwaliteit kan een karpet gemaakt worden
  • Interfloor karpetten kunnen in bijna iedere maat geleverd worden met divers mogelijke afwerkingen

Verbeterde akoestiek en demping:

Het toepassen van een karpet in uw interieur kan de akoestiek in de ruimte verbeteren. Het vloerkleed absorbeert geluid, hierdoor klinkt een ruimte minder hol en draagt bij aan de demping van alledaagse geluiden als bijv. lopen, tv en stemmen. Kijk bij de eigenschappen van het betreffende tapijt om te zien of deze over extra akoestische en dempende eigenschappen beschikt. Voor ruimtes met een gladde vloer is antislip als rugafwerking aan te bevelen. Het voorkomt verschuiving van het karpet en heeft bovendien een extra isolerende werking.

Slaapkamer en kinderkamer

Ook voor een kinder- of slaapkamer met harde vloer is een vloerkleed als aanvulling uiterst geschikt. Wat is er nu lekkerder dan met blote voeten vanuit bed op een comfortabel en zacht karpet. Voor kinderen is het lekker warm om op te spelen en bovendien is de kans kleiner dat kinderen zich bezeren wanneer ze vallen.

Onderhoud vloerkleden

Bij goed onderhoud gaan karpetten lang mee. Voor vloerkleden geldt eigenlijk hetzelfde als voor tapijt, regelmatig stofzuigen waarmee u vuil en zand beperkt. Zie tapijtverzorging voor uitgebreid onderhoudsadvies en vlekverwijdering.