Karpetten op maat

Creëer nog meer sfeer, comfort, warmte en eenheid in uw woon-, slaap- of werkkamer met een karpet op maat gemaakt. Tevens fantastisch toe te passen als loper in bijvoorbeeld entree van hotel of stijlvol vloerkleed in wachtkamer of restaurant.

“Van vrijwel ieder Interfloor tapijt kunt u een karpet laten maken dus er is altijd wel een kleur en dessin die bij u en uw huis past!”

Een maatwerk vloerkleed wordt speciaal voor u op maat gemaakt met het voordeel dat deze perfect aansluit in de betreffende ruimte en realiseerbaar is in vrijwel iedere denkbare maat en vorm: XXL, vierkant, rond tot een uniek organische vorm!

Uiteraard is niet elk type tapijt geschikt voor elke karpetafwerking en vorm. Voor advies, prijzen, alle mogelijke kleuren en specificaties verwijzen wij naar uw Interfloor dealer.

Afwerkingen

Door gebruik te maken van diverse soorten afwerkband, materialen en verwerkingen krijgt het karpet zijn eigen uitstraling. Karpetten van Interfloor tapijt zijn verkrijgbaar met onderstaande afwerkingen:

CODE 1 – BUDGET AFWERKING: 1cm zichtbaar katoenen BA band en stiksel

Bij een ‘Budget Afwerking’ wordt het maatwerk karpet afgewerkt met circa 1 cm zichtbaar bijpassende kleur katoenen BA band. Zonder antislip, niet erg slijtvast en met zichtbaar bijpassende kleur stiksel.

CODE 2 – BREDE BANDEER AFWERKING: 6 cm zichtbare linnenlook band en stiksel

Bij een ‘Brede Bandeerafwerking’ wordt het maatwerk karpet afgewerkt met circa 6 cm bijpassende kleur linnenlook katoenen band. Zonder antislip met zichtbaar bijpassende kleur stiksel.

CODE 3 – BLINDBAND AFWERKING: 1cm linnenlook katoenen band blind gestikt

Bij een ‘Blindband afwerking’ wordt het maatwerk karpet afgewerkt met circa 1 cm zichtbaar bijpassende kleur linnenlook katoenen band, fraai blind gestikt (zonder antislip).

CODE 4 – LUXE VOLUME AFWERKING: Zonder zichtbare rand voorzien van 5 mm softvilt

Bij de ‘Luxe Volume afwerking’ wordt het maatwerk karpet circa 5 cm naar binnen omgevouwen en aan de onderzijde voorzien van 5 mm exclusief antislip softvilt voor extra comfort.

CODE 5 – LUXE BLINDBAND AFWERKING: 1cm linnenlook blind gestikt + 2 mm softvilt

Bij de ‘Luxe Blindband afwerking’ wordt het maatwerk karpet karpet afgewerkt met circa 1 cm zichtbaar bijpassende kleur linnenlook katoenen band, blind gestikt en aan de onderzijde voorzien van 2 mm antislip softvilt voor extra comfort.

Een karpet voor sfeer en eenheid

Vloerkleden, ook bekend als karpet, zijn zeer geliefd omdat ze een ruimte een visuele boost geven en daarnaast extra comfort met zich mee brengen. Ze geven een gladde vloer van bijvoorbeeld vinyl, hout, laminaat, parket, steen of marmer meer warmte, ze zorgen voor een fijne sfeer en verbeterde akoestiek.

Wanneer gekozen wordt voor het gemak van een PVC-vinylvloer of een harde vloer van bijvoorbeeld marmer, tegels, laminaat, hout of een betonnen gietvloer, dan zal een karpet comfort en sfeer toevoegen in uw woning. Bij een goede afmeting en kleur zorgt een vloerkleed ervoor dat verschillende meubelen en elementen in bijvoorbeeld een woonkamer met elkaar worden verbonden waardoor er een eenheid in de ruimte gecreëerd wordt.

U kunt een karpet ook gebruiken om verschillende functies in een ruimte af te bakenen, bijvoorbeeld de zithoek in een grote woonkamer. Dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel in de kamer en straalt een uitnodigende warmte uit.

Van imposant XXL tot trendy rond of een uniek organische vorm!

Een maatwerk vloerkleed is mogelijk is vrijwel ieder denkbaar formaat en vorm. Je eigen ontwerp, volledig aan te passen aan je voorkeur en stijl. Creëer een absolute eyecatcher met een vloerkleed speciaal op maat gemaakt.

Ronde vloerkleden zijn op het moment helemaal hip! Een rond karpet creëert met name in kleine kamers meer ruimte. Ze geven een speels effect doordat ze de rechte lijnen doorbreken. Zo kan een kille keuken veranderen in een sfeervolle woonkeuken door toepassing van bijvoorbeeld een rond karpet onder de eettafel. 

Maar ook een vloerkleed in een uniek organische vorm is realiseerbaar. Neem hiervoor contact op met uw Interfloor dealer om de mogelijkheden te bekijken en aan de hand van een sjabloon en de gewenste afmetingen een prijsindicatie te krijgen.

Voordeel karpetten:

  • Karpetten verbinden elementen of zorgen juist dat de ruimte wordt afgebakend.
  • Een karpet of vloerkleed zorgt voor extra comfort en luxe. 
  • Een karpet trekt de aandacht en creëert sfeer en eenheid in een ruimte.
  • Ze zorgen voor verbeterde akoestiek, geluiddemping en warmte isolatie.
  • Van vrijwel iedere Interfloor tapijtkwaliteit kan een karpet gemaakt worden.
  • Interfloor karpetten kunnen in bijna iedere maat geleverd worden met diverse afwerkingsmogelijkheden.

Verbeterde akoestiek en demping:

Het toepassen van een karpet in uw interieur kan de akoestiek in de ruimte verbeteren. Het vloerkleed absorbeert geluid, hierdoor klinkt een ruimte minder hol. Een karpet draagt bij aan de demping van alledaagse geluiden van bijv. lopen, tv en stemmen. Kijk bij de eigenschappen van het betreffende tapijt om te zien of deze over extra akoestische en dempende eigenschappen beschikt. Zie hiervoor de technische specificaties (button rechtsboven bij de betreffende Interfloor tapijtkwaliteit).

Onderstaande kwalificatie symbolen – die onder het tabblad ‘floorsymbols’ van het betreffende tapijt te vinden zijn – geven tevens weer of het tapijt over extra absorberende en geluiddempende eigenschappen beschikt. 

q

Akoestiek
Tapijt en vinyl dat geluid absorbeert en bijdraagt aan een betere akoestiek.

s

Geluiddempend
Tapijt en vinyl dat bijdraagt aan de demping van geluid en het contactgeluid verminderd.

Antislip Softvilt voor extra slipweerstand, veiligheid en comfort

Voor ruimtes met een gladde vloer is antislip als rugafwerking aan te bevelen. Het voorkomt verschuiving van het karpet en heeft bovendien een extra isolerende werking. Gekozen kan worden voor blindband afwerking met dun, 2mm, softvilt of voor volume afwerking met 5mm softvilt. 

Slaapkamer en kinderkamer

Ook voor een kinder-, baby- of slaapkamer met harde vloer is een vloerkleed als aanvulling uiterst geschikt. Wat is er nu lekkerder dan met blote voeten vanuit bed op een comfortabel en zacht karpet te stappen. Voor kinderen is het aangenaam warm om op te spelen en bovendien is de kans kleiner dat kinderen zich bezeren wanneer ze vallen.

Onderhoud vloerkleden

Bij goed onderhoud gaan karpetten lang mee. Voor vloerkleden geldt eigenlijk hetzelfde als voor tapijt, regelmatig stofzuigen verlengt de levensduur doordat u vuil en zand beperkt.

Indien mogelijk is het af en toe laten luchten van een vloerkleed buiten aan te raden. Het eens per jaar draaien van een vloerkleed voorkomt afdrukken en verminderd slijtagepaden. 

Zie tapijtverzorging voor uitgebreid onderhoudsadvies en vlekverwijdering.

Label-Stalenhanger_Interfloor-Karpet-op-maat_2022-PDF_voor-mogelijke-afwerkingen_achter-prijsberekening

Prijsberekening Maatwerk Karpet – Label Stalenhanger

Voor de exacte prijs van het door u gewenste karpet kunt u terecht bij uw Interfloor dealer.

Een globale prijsinschatting kan gemaakt worden aan de hand van het rekenmodel op het karpettenlabel, zie PDF »

Voor de Interfloor dealer: de adviesverkoopprijs incl. afwerking kan bepaald worden aan de hand van de losse PDF karpet prijstabellen van Interfloor karpet kwaliteiten. Deze prijscouranten staan online onder de downloads op de dealerlogin van onze site.