Interfloor-logo-white.svg

Interfloor tapijt van ECONYL vezel

Duurzaamheid is een manier van denken, een manier van zijn, “a principle we must be guided by” – Giulio Bonazzi.

Interfloor wil bijdragen aan dit principe en maakt al jaren gebruik van ECONYL® garen voor zowel residentieel als project tapijt.

ECONYL® garen wordt geregenereerd uit afval met als doel het verminderen van de wereldwijde hoeveelheid afval van stortplaatsen en oceanen en dit afval terug in het productieproces te brengen. Dit maakt industriële productie mogelijk met respect voor mens en milieu.

Econyl logo Endless Possibilities

Het ECONYL® regeneratiesysteem is een intelligente en duurzame manier om vanuit PA6 afval – zonder verlies van kwaliteit – producten waaronder tapijtvezels te maken.
Een gesloten kring waarbij het product eindeloos regenereerbaar is, bestaande uit 4 productiestappen:

 1. RESCUE – Wereldwijde PA6 afval terugwinning: verzamelen en reinigen van polyamide afval als visnetten, textielresten en fluff – pluisjes, het bovenste deel van tapijt.

 2. REGENERATE – ECONYL® depolymerisatie: innovatief en superieur regeneratie- en zuiveringsproces waarbij een zeer hoge verhouding eerstegraads 100% geregenereerd nylon 6 polymeren uit het gereinigde en versnipperde afval wordt verkregen. 

 3. REMAKE – Verwerking tot nylon 6 garen: Het geregenereerde polyamide wordt verwerkt tot tapijtgaren voor de interieurindustrie en textielgaren voor de modeindustrie met dezelfde kwaliteit echter met een relevant gereduceerde ecologische voetafdruk.

 4. REIMAGINE – Oneindige recycling: Producten van ECONYL® vezels kunnen na gebruik terug naar stap 1 van het Regeneratiesysteem met het potentieel om oneindig gerecycled te worden zonder kwaliteit te verliezen. Dit circulair ontwerpen is de toekomst!
PA6 afval terugwinning verzamelen reinigen textielresten fluff tapijt

Tapijtresten

Rescue Visnetten oceaan Regeneratie zuiveringsproces innovatief superieur proces nylon afval

Visnetten

ECONYL® geregenereerd nylon tapijtgaren interieurindustrie textielgaren modeindustrie.
ECONYL® Yarn
Duurzaam tapijt Oneindige recycling oneindige recycling zonder kwaliteit verlies

Tapijtkwaliteit

Wat is de ECONYL® vezel?

Tapijt gemaakt van 100% ECONYL® garen heeft dezelfde prestaties en mogelijkheden als nieuw hoogwaardig polyamide! Pre- én post-consumer Nylon 6 afvalmaterialen zoals visnetten, industriële plastics, textiel- en tapijtresten ondergaan een extensief depolymerisatie proces – ontwikkeld door Aquafil – om 100% geregenereerd ECONYL® Nylon 6 te creëren. Hiervan wordt gloednieuw door-en-door geverfd nylongaren met dezelfde mechanische én technische prestaties gecreëerd als standaard Nylon 6 garen.

Tapijt met duurzame eigenschappen en een veel lagere ecologische voetafdruk door een beduidend lagere CO2 uitstoot en besparing van energie, water en grondstoffen als ruwe olie.

Econyl-Vezel_Button-Solution-Dyed

Vlek Weerstand

ECONYL® Solution Dyed – unieke polymeren stoten vlekken af gedurende de gehele levensduur van het tapijt en minimaliseren hun chemische hechting. En als er een vlek optreedt kan gebruik worden gemaakt van 3% bleekmiddel bevattende of oxygen active oplossingen, gevolgd door goed spoelen met water. Dit maakt het tapijt Easy-to-Clean.

Econyl-Vezel_Button-Vuilbestendigheid

Vuilbestendigheid

De unieke trilobale dwarsdoorsnede van de ECONYL® vezel minimaliseert de hechting van vlekken, waardoor het verwijderen van vlekken eenvoudig is. Bij regelmatig schoonmaken zal het tapijt zijn originele look en textuur behouden.

Econyl-Vezel_Button-Veiligheid

Veiligheid

ECONYL® garens worden gecertificeerd met het OEKO-TEX® Label, het hoogste niveau van veiligheid ook voor kinderkamers en scholen of wanneer contact met de huid voor kan komen.

Econyl-Vezel_Button-Gezondheid_2021

Gezondheidszorg

Het gebruik van ECONYL® garen wordt aanbevolen in de sector van de gezondheidszorg. Reiniging en desinfectie met bleekwater en active oxygen oplossingen is mogelijk zonder optreden van polymeer of kleur degradatie.

Econyl-Vezel_Button-Kleurvast

Kleurechtheid

ECONYL® kleuren zijn gemaakt van speciale niet-lichtgevoelige, niet-oplosbare pigmenten, waardoor de garens op de blauwschaal (1-8 / ISO 105) voor lichtechtheid, waterbestendigheid, shampoo- en bleekmiddelbestendigheid een 7 verkrijgen.

Econyl-Vezel_Button-Geluid-absorptie

Geluid Absorptie

ECONYL® tapijt draagt substantieel bij aan persoonlijke gezondheid en comfort door het absorberen van geluid en verbeterde akoestiek zowel binnen als buiten de ruimtes.

Interfloor tapijt gemaakt van ECONYL® garen

beschikt over vele excentrieke eigenschappen:

 • 100% duurzaam door transformatie van wereldwijd polyamide 6.0 (pre- en post consumer) waste
 • Regeneratie van de polyamide zonder verlies van de kwaliteit (circulair proces)
 • Solution dyed – geen kleurverschillen op de naad – kostenbesparend
 • Bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen – bleekmiddelbestendig!
 • Uitstekende stevigheid en veerkracht door de trilobale vezelstructuur waardoor het tapijt zichtbaar langer mooi en representatief blijft
 • Vuil afstotend door de optische werking van de harde en gladde vezel met relatief klein vezeloppervlak
 • Permanent antistatisch
 • Optimale glans door vele spiegelende oppervlakten van de filamenten
 • Vlekken eenvoudig te verwijderen met lauw water*
 • Zeer hoge lichtechtheid – kleurvast
 • Uitstekende project eigenschappen
Econyl vezels trilobaal duurzaam vuilwerend

Resultaat: een duurzame vloer die zichtbaar langer mooi en langdurig representatief is.

* Voor het verwijderen van restvlekken zie de James Vlekkenschijf of het persoonlijk onderhoudsadvies (tevens op te vragen via het login deel van de Interfloor website)

Econyl® Media

Folder ECONYL® TAPIJTGAREN

Bekijk de digitale folder “ECONYL® TAPIJTGAREN voor een 100% duurzame vloer met respect voor mens en milieu” of download de folder via de pagina POS materiaal onder het het login gedeelte van de interfloor website.

Om meer te weten te komen over Econyl® bezoek de website www.econyl.com