NIEUW: NOBLESSE WOOL – tapijtcollectie

”Hoogwaardige kwaliteit wollen vloerbedekking” 647_Interfloor_Noblesse-Wool_kleur731_woolmark-scheerwol-karpet-met-sierbloem

Een prachtige, luxe tapijtkwaliteit voor een ieder die eens wat anders wil dan een bouclé. Gemaakt van 90% hoogwaardig natuurlijk Woolmark scheerwol en 10% PES (Meltbount). Het geheim van de Noblesse Wool is de Melbount Vezel die tijdens het spinnen verwerkt wordt in het garen.  Deze polyester vezel krimpt om en door het garen heen, waardoor de fixatie van het garen extra vergroot wordt. Dit garandeert een langere levensduur door de verbeterde stevigheid, vlekbestendigheid en kleur-echtheid van het garen.

Wollen tapijt kent vele voordelen

Tapijt van scheerwol is praktisch in gebruik en uitermate comfortabel omdat het aangenaam zacht is, warmte isolerend, geluiddempend en vuilafstotend. Wol heeft als voordeel dat het bijdraagt aan een natuurlijk lucht- en vochtgehalte in de ruimte wat van meerwaarde is voor een gezonde werk- en leefomgeving.

“Veerkrachtig, eenvoudig in onderhoud en met brandwerende werking.”

Wol heeft zelfreinigende eigenschappen door het van nature aanwezige wolvet (lanoline), Dit maakt het lastig voor vlekken om te hechten. Tevens is wol uiterst veerkrachtig waardoor voetstappen of plekken waar meubels op het tapijt staan niet lang zichtbaar blijven. Hierdoor behoudt deze vloer bij juist onderhoud – waaronder regelmatig stofzuigen – jarenlang een prachtig smetteloze uitstraling. 

Zie speciale reinigingsmiddelen voor wol »

Wol is ook een veilige keuze dankzij de brandvertragende eigenschap door o.a. een hoog vochtgehalte en hoge ontbrandingstemperatuur.

647_Interfloor-Noblesse-Wool_Kleur-721_Shop-Krachtig-90-procent-hoogwaardig-Woolmark-scheerwol-10PES-tapijt“Elegante gesneden pool in gemêleerd karakter”

Noblesse Wool onderscheidt zich van onze andere wollen tapijtkwaliteiten door de gesneden pool. Noblesse Wool is verkrijgbaar in 5 zacht natuurlijke tinten in een licht gemêleerd karakter en toepasbaar in vele interieurs. Door zijn hoge gebruiksclassificatie geschikt voor vrijwel iedere ruimte in huis en op trappen. Ook geschikt voor projectmatig gebruik als bijvoorbeeld luxe vloerbedekking in hotelkamers of toegepast als vloerkleed een prachtige aanvulling.

“Ook als maatwerk karpet luxe en comfortabel!”

Onze wollen tapijtkwaliteiten lenen zich perfect voor toepassing als karpet. In ieder gewenste maat, van XXL, hedendaags rond tot vrijwel iedere (organische) vorm en met diverse afwerkingen in verschillende prijsklassen. Neem hiervoor contact op met uw Interfloor dealer om de mogelijkheden te bespreken.

Een bijzondere eyecatcher in een klassiek, natuurlijk tot minimalistisch interieur. Een krachtig onuitputtelijk en biologisch afbreekbaar natuurproduct wat o.a. makkelijk te recyclen is, voor wie waarde hecht aan duurzaamheid en kwaliteit.”

Kenmerken en eigenschappen van Noblesse wool
 • Toepassing: normaal tot zwaar woongebruik, normaal tot zwaar projectgebruik
 • Sfeerindeling: Klassiek en Stijlvol, Luxe & Exclusief
 • Kleurindeling: Grijstinten, geeltinten, bruintinten, natureltinten
 • Stijl tapijt: Uni, ton sur ton
 • Pooltype: gesneden pool
 • Poolmateriaal: PES, Wol
 • Uitermate geschikt als karpet op maat
 • Brandvertragend 
 • Verkrijgbaar in 6 natuurlijke tinten
 • Warmte isolerend en akoestiek verbeterend
 • Contactgeluidsisolatie: ca. 20 dB

603_Interfloor_Velluto_kleur-447_Eetkamer_wandpanelen_vaas_wittebloemen_grijs_tapijt.jpg

De tapijtkwaliteit Velluto is een hoogwaardige keuze voor vloerbedekking, gemaakt van 100% PES SDN soft yarn. Wat staat voor Solution Dyed, oftewel door-en-door gekleurd. Uitermate zacht door de soft yarn garens. Met een breed scala van maar liefst 15 kleuren, waaronder sprekend paars, diep groen, oker geel, bruin- en grijstinten, biedt dit tapijt eindeloze mogelijkheden om elke ruimte te voorzien van de finishing touch.

“Een vleug elegantie”

De lichte glans geeft het tapijt een verfijnde uitstraling en speelt subtiel met het licht, waardoor het een elegante toevoeging is aan elk interieur. De compacte structuur in combinatie met gesneden polen zorgen voor een glad oppervlak dat extra zacht en comfortabel aanvoelt.

“Perfect schoon te houden”

Daarnaast is het Velluto tapijt bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen, wat betekent dat hardnekkige vlekken geen probleem zijn en het tapijt lang mooi blijft. Met deze eigenschappen en de veelzijdige kleurkeuze is het Velluto tapijt de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle en praktische vloerbedekking die lang meegaat.

603_Interfloor_Velluto_Kleurstalen_Solution_Dyed_Pes_door_en_door_gekleurd_15_kleuren“Een functioneel tapijt”

De Velluto tapijtkwaliteit is ook geschikt voor gebruik op trappen. Daarnaast is dit tapijt geschikt in combinatie met vloerverwarmingssystemen, waardoor het huiselijk comfort nog verder wordt verbeterd. Het zorgt voor een aangename warmte onder de voeten en maximaliseert het gebruiksgemak, ook tijdens de koude seizoenen. Verder is dit tapijt lichtecht, waardoor het kleuren behoudt en minder gevoelig is voor vervaging door blootstelling aan zonlicht.

Het tapijt heeft ook akoestische eigenschappen die de geluidsabsorptie verhogen en een rustige sfeer in de ruimte bevorderen, waardoor het omgevingsgeluid wordt verminderd. Bovendien valt het velluto tapijt in comfortklasse 3, wat betekent dat het uitstekend comfort biedt aan blote voeten en een zacht en aangenaam gevoel geeft tijdens het lopen. Last but not least is dit tapijt brandvertragend met een Cfl-s1 classificatie, wat betekent dat het voldoet aan hoge veiligheidsnormen en een vertraagde vlamverspreiding.

Kortom, Velluto combineert stijl, functionaliteit en veiligheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor diverse toepassingen in huis.

Kenmerken en eigenschappen van Noblesse wool
 • Toepassing: normaal tot zwaar woongebruik
 • Sfeerindeling: Klassiek en Stijlvol, Luxe & Exclusief
 • Stijl tapijt: Uni, ton sur ton
 • Pooltype: gesneden pool
 • Poolmateriaal: PES
 • Brandvertragend
 • Verkrijgbaar in maar liefst 15 kleuren
 • Warmte isolerend en akoestiek verbeterend
 • Contactgeluidsisolatie: ca. 22 dB

gerelateerde berichten

Vorige
Volgende